До края на януари 2022 година ще продължи събирането на

...
До края на януари 2022 година ще продължи събирането на
Коментари Харесай

Кампанията "Жълти стотинки" събира средства за болницата в Шумен



До края на януари 2022 година ще продължи събирането на средства в 14-ото издание на акцията " Жълти стотинки ". Мотото на акцията е " Деца оказват помощ на деца ". Средствата се употребяват за пазаруване не здравна инсталация в детските отделения в лечебните заведения. Тази година вниманието е ориентирано към болничното заведение в Шумен. 
" Това, което споделят от болничното заведение, че им би трябвало най-вече са уред за кръвно-газов разбор и видеоларингоскоп . Надяваме се да съберем повече средства, с цел да можем да купим и всичко останало, което кажат, че имат потребност, само че това са първите две неща, които са по-належащи ", сподели за БНР Милена Ламбрева, координатор и участник в акция " Жълти стотинки ".

Тя акцентира, че акцията има непрекъснати пунктове, които работят целогодишно в множеството огромни градове.

" Надяваме се тази година да успеем да проведем огромните си акции, които обичайно организираме на 1 юни и на 6 декември . Миналата година поради ковид нямаше по какъв начин това да се случи, надяваме се тази година да успеем ", добави в предаването „ Рано в неделя “ Милена Ламбрева.

Акцията е с възпитателна цел  - да бъдат научени децата на добрина, на щедрост, съпричастност:

" Когато купим нужната инсталация, деца, които вземат участие в акцията, те я носят персонално и я подаряват, с цел да видят какво действително са създали ".

През 2008 година, когато е почнала акцията, събраната сума е била единствено 4 хиляди и 100 лв..

" Когато беше 2019 година " столица " на акцията Хасково, успяхме да съберем близо 97 хиляди лв., което беше най-голямата сума до тогава . Даже останаха средства за идната " столица ", акцентира Ламбрева. 

Досега, с помощта на акцията, са дарени средства в 17 лечебни заведения в 15 града в България.

Повече информация можете да намерите на уеб страницата - http://stotinkite.com и във Facebook страницата - " Жълти стотинки ".
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР