До края на този месец ще бъдат доставени всички 9600

...
До края на този месец ще бъдат доставени всички 9600
Коментари Харесай

Всички машини за гласуване ще бъдат доставени до края на месеца


До края на този месец ще бъдат доставени всички 9600 машини за гласоподаване за идните на 4 април парламентарни избори.

Първата партида от устройства към този момент е в страната ни, на склад и под защита. Следващата седмица стартира узаконяването им, заяви БНР.

Поръчката за доставката на машините за следващ път бе извоювана от " Сиела Норма ".

" Както хардурено, по този начин и софтуерно, по този начин и функционално, по този начин и от позиция на киберсигурност, ще има задоволително време. Сроковете по спогодба сред ЦИК и тези институции бяха в началото 30 дни, само че през днешния ден се реализира спогодба да бъдат съкратени, тъй че сигурно, може би някъде към средата на март ще бъдат одитирани и, уповавам се, утвърдени ", сподели пред БНР шефът на " Сиела Норма " Веселин Тодоров.

По думите му устройствата за гласоподаване и софтуера са с висока степен за отбрана: " Много по-сигурни са от обичайните типичен хартиени начини за гласоподаване. Те има доста степени на отбрана. Самата машина съхранява данните. Тя има система за запазване на логовете. Тя има разпечатка на разписките. Тя има две " флаш " памети, които без значение една от друга съхраняват данните. Така че можем да кажем на четвърта степен по-голяма сигурност, в сравнение с по обичайния метод на гласоподаване ".

Досега страната ни не е купувала устройства, а постоянно ги е наемала и в никакъв случай не са били толкоз доста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР