До края на този месец Европейската комисия ще въведе мерки

...
До края на този месец Европейската комисия ще въведе мерки
Коментари Харесай

ЕК въвежда мерки за защита от американските мита до края на юли

До края на този месец Европейската комисия ще вкара ограничения за отбрана на европейските пазари от митата на Съединени американски щати, стана ясно от известие на институцията.

" Планът за въвеждане на ограничения за отбрана на европейския пазар от последствията на митата на Съединени американски щати за стоманата ще бъде задействан до края на юли. Той получи необятно утвърждение от страните от общността ", показва се в известието.

Очаква се Европейски Съюз да вкара защитни мита за стоманата, които да влязат в действие, в случай че вносът на европейския пазар се усили, в опит европейските производители да бъдат предпазени от вторичните последствия на американските мита.

Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп вкара данъци върху вноса на стомана и алуминий, което отключи ответни реакции от доста страни. Китай и Европейски Съюз на собствен ред дадоха отговор с цени върху основни американски артикули.

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи в туит, че е разтревожена от взаимното въвеждане на нараснали мита сред Китай и Съединени американски щати. " Тревожно развиване с ескалацията на митата сред Съединени американски щати и Китай. Явно вреди на международната стопанска система. Търговските войни са нещо неприятно и не са лесни за печелене ", написа Малмстрьом.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Европейски Съюз може да таксува още артикули от Съединени американски щати, с изключение на в началото оповестените. Сред тях са кетчупът, замразена риба, стафиди, даже лепенки и здравна марля..

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР