До края на тази седмица се провежда уникалният кино-литературният фестивал

...
До края на тази седмица се провежда уникалният кино-литературният фестивал
Коментари Харесай

Италианската киносценаристка Дориана Леондеф за спомените си от България

До края на тази седмица се организира неповторимият кино-литературният фестивал " Синелибри ". На който, с изключение на многото филми от целия свят, феновете могат да се срещнат и с някои от именитите посетители, пристигнали в столицата. Сред тях е и Дориана Леондеф , известен италиански киносценарист.

Тя е член на интернационалното жури на фестивала " Синелибри ", а творчеството ѝ като киносценарист сочи, че има над 30 заглавия в кариерата си.

Майка ѝ е италанка, а татко ѝ българин от Дупница, който през днешния ден живее в Сапарева баня. Самата Дориана е родена в Бари, а в пъстротата на нейната космополитност е и Рим, където отсяда и твори най-често:

Имам доста такива мемоари, само че един от тях е обвързван с детството ми, когато моето семейство живееше в остарялата къща в Дупница. Ние живеехме в една двутажна къща, и имахме един голям челен двор, в който имаше всевъзможни животни, кокошки, и когато заран ставах първата ми мисъл беше да диря яйца. Едно яйце за мен е един от най-силните ми мемоари за България.

Цялото изявление на Румен Стоичков с Дориана Леондеф чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР