До края на тази година държавата трябва да има завършен

...
До края на тази година държавата трябва да има завършен
Коментари Харесай

Петкова: Държавата няма вина за шоковите цени на енергийната борса

До края на тази година страната би трябвало да има приключен и утвърден от Европейската комисия проект за развиване на енергетиката до 2030 година с небосвод до 2050 година Стъпките деликатно се съгласуват с Брюксел.

Следващите месеци Министерството на енергетиката ще пусне на уеб страницата си деен линк, на който ще се събират мнения и оферти от експертите. Това съобщи по време на Националния съвет за тристранно съдействие енергийният министър Теменужка Петкова, съобщи БГНЕС.

Сред заложените ограничения е нарастване на каузи на създадената сила от ВЕИ до 25% по отношение на общата създадена в страната. Сред ограниченията е поетапното уеднаквяване на цените на силата на борсата и за бита. Петкова съобщи, че задачата е идващите години последователно да изчезне пазарът, чиято цена се дефинира от Комисията за енергийно и водно контролиране. Енергийният министър изрично отхвърли изказванията, че шоковото повишаване на цената на индустриалния ток е поради неприятно ръководство на държавната енергетика.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР