До края на седмицата здравното министерство очаква становището на Министерски

...
До края на седмицата здравното министерство очаква становището на Министерски
Коментари Харесай

Казусът с Пирогов: Здравният министър Христо Хинков се срещна с директора на болницата Валентин Димитров

До края на седмицата здравното министерство чака мнението на Министерски съвет дали да се съобрази с решението на парламентарната здравна комисия, касаещо шефа на " Пирогов ".

до привършване на инспекциите.

Днес министърът на здравеопзването Христо Хинков одобри покана от шефа на болничното заведение да се срещне с медиците и да обсъдят проблемите на лечебното заведение.

Поводът за напрежението е решението на министъра да в профил шефа, защото съгласно представен от него отчет има съществени нарушавания с извършени публични поръчки в лечебното заведение.

" Намираме обща допирна точка и това е " Пирогов ". Трябва да се резервира имиджа на " Пирогов ", изцяло поддържам това, което споделя доктор Димитров - че такива смени в действителност разтрисат болничното заведение. Но аз, за жалост, нямам друга алтернатива също така, което съм направил. Оттук нататък други институции ще решат бъдещето ", Христо Хинков - министър на опазването на здравето.

" Проф. Хинков си води мемоари и въпросите, които му зададоха сътрудниците в болничното заведение, тъй че за мен тематиката е оставена на различен. Продължавам да ръководя болничното заведение с цялата съвест на добър началник ", разяснява Валентин Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР