Ако се установи, че данните в този доклад са измислени

...
Ако се установи, че данните в този доклад са измислени
Коментари Харесай

Здравният министър: Ако се установи, че данните в този доклад са измислени, ще си подам оставката

" Ако се откри, че данните в този отчет са измислени от специалистите, които са писали отчета, аз ще си подам оставката, само че не мога да си показва, че тези числа, подкрепени с документи, не са нарушавания ", съобщи в " Още от деня " министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

" Ако има някакви връзки и взаимозависимости аз не ги знам, реакцията е непозволена и небалансирана - от едната страна стои един човек, в " Пирогов " са настъпили доста промени пред годините, сменяни са доста шефове, това е естествен развой и внезапно се получи такава политическа реакция ", добави здравният министър.

По думите му финансовото положение на " Пирогов " не е това, което се разказва от шефа.

" Подготвил съм писмо с запитване до юристите на Министерския съвет какво да върша в този случай, защото аз съм зависещ на премиера и съм част от Министерски съвет, а не от Народното събрание. Такова решение на здравната комисия е казус, те могат да предлагат, само че не знам дали би трябвало да се съобразя с това решение като ултимативно ", разяснява проф. Хинков.

Той акцентира, че значителното е, че има съответни нарушавания на Закона за публичните поръчки от съответно материално отговорно лице - шефът на " Пирогов ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР