Има проблем в самото финансиране на Пирогов, а не в

...
Има проблем в самото финансиране на Пирогов, а не в
Коментари Харесай

Спас Спасков: Има проблем в самото финансиране на Пирогов, а не в хората, които работят там

Има проблем в самото финансиране на " Пирогов ", а не в хората, които работят там. Всеки път, когато се освобождава шеф, освен на тази болница, се изважда еднакъв мотив. Това съобщи някогашният шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " доктор Спас Спасков в ефира на " Денят стартира ".

" Механизмът, по който се получават средствата в лечебните заведения, предопределя компликациите на огромните лечебни заведения като " Пирогов ". Има няколко фактора, който вършат здравната услуга по-скъпа. Едната е броят на личния състав. Тъй като болничното заведение е задължена да поддържа 24-часов режим на 100% е належащо за всяко работно място да бъдат назначени по 5 индивида. В другите лечебни заведения не е по този начин ", посочи Спасков.

Той изясни, че належащото претрупване с личен състав, естествено води до по-голям разход на фонд работна заплата.

" Именно от там е и дефицитът на средства, тъй като финансирането е по клинични пътеки, които носят идентична стойност ", сподели доктор Спас Спасков.

По думите му до увеличение на разноските води и това, че като най-голямата болница към " Пирогов " се насочват най-тежко болните пациенти.

Според него, плануваното увеличние на бюджета за НЗОК, ще повлияе позитивно за разрешаването на редица проблеми.

" Това ще даде опция за решение на доста проблеми. Основният проблем в детското опазване на здравето, да вземем за пример, не е толкоз неналичието на болнична база, а самото й финансиране ", изясни някогашният шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

Д-р Спас Спасков разяснява и за какво властта постоянно търси вмешателство в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

" Според мен през " Пирогов " се осъществя въздействие, не толкоз персонален финансов резултат. При тези параметри, като дефицит на средства, вероятността за отклонение на средства в незнайна посока, е дребна ", сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР