До края на седмицата ще стане ясно на колко домакинства

...
До края на седмицата ще стане ясно на колко домакинства
Коментари Харесай

На 4 хиляди и 800 домакинства в СО ще бъдат подменени отоплителните инсталации



До края на седмицата ще стане ясно на какъв брой семейства в квартал " Бенковски “ в София ще бъдат сменени старите печки с нови. Подмяната ще бъде осъществена в домовете, в които има построена отоплителна апаратура, което семействата би трябвало да създадат сами. За сметка на Столичната община ще бъдат единствено отоплителните устройства.
" Проблемът е, че Общината пусна подобен план за замяна на отоплителни уреди от дърва и въглища на пелети и климатици и това беше още 2019 и досега нищо не е уредено. Знае се компанията, която ще слага новите отоплителни уреди, само че коя компания ще вземе старите печки, друга компания ще доставя радиаторите и такова комплициране . Ние би трябвало да сложим други неща, които изисква компанията с новите печки ", сподели за БНР жителка  на квартал " Бенковски ", поискала анонимност. Тя се грижи за болната си щерка, която е на легло и има от нея внучка на 14 години.

През 2019 година е направено изследване за замяна на отоплителните уреди. Приемането на заявки стартира през март 2020 година.

" Ние стартирахме през 2019 година плановете, които касаят подмяната на отоплителното  устройство с ново по-екологосъобразно. Има две стратегии - едната стратегия е оперативна стратегия " Околна среда “, а другата е стратегия LIFE. По оперативна стратегия „ Околна среда “ стартирахме набирането на заявките от жители през  март месец 2020 години, само че поради ситуацията, която се случи с Covid-кризата удължихме срокът за приемане на заявки от жителите до август 2020 година. Да благодарим на всички, които подадоха заявки. Те имаха право да изберат пелети, газ, климатици или топлофициране “, разяснява Десислава Билева, заместник-кмет в направление " Зелена система, екология и земеползване “.

Подписани са над 4 хиляди и 800 контракта за промяна на отоплителните уреди.

Предимно семействата избират пелети, климатици и над 350 семейства са избрали газ . Към момента с всички тези семейства са подписани контракти. Искам да уверя и всички ваши слушатели и семейства, че на тях ще бъдат инсталирани отоплителните устройства “.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР