До края на седмицата от партия АБВ ще внесат жалба

...
До края на седмицата от партия АБВ ще внесат жалба
Коментари Харесай

АБВ с жалба срещу Covid мерките във ВАС



До края на седмицата от партия АБВ ще внесат тъжба във Върховния административен съд против н. Това разгласи юрист Милен Пенев по време на конференция на партията.

Причините за жалбата са, че в нея има дискриминационни текстове и тя не дава опция на неимунизираните да имат еднакъв достъп до публични услуги.

Според Пенев, в случай че човек не може да се имунизира по медицински или други съображения и не е преболедувал или това е станало преди повече от 6 месеца, той би трябвало да си прави приблизително по 8 PCR теста , което би коствало 720 лева месечно.

По въпроса за образованието на учениците прага на идната образователна година, епидемиологът доцент Атанас Мангъров, е изрично „ за “ присъствена образователна година, само че без наложителна имунизация за учителите и без маски за децата.

Лидерът на АБВ Румен Петков изиска обявяване на Заповед от ДАНС, която ще задължи правенето на PCR проби на учениците над 12 година възраст всяка седмица.

Протестът е на наставнически организации и цивилен сдружения, подсилен от АБВ, както и други политически и неправителствени организации против заповедите на здравното ведомство. В него ще вземат участие представители на партията, както и доцент Атанас Мангъров. Протестиращите ще преминат по бул. " Витоша " и ще изразят недоволството си пред постройките на Министерството на здравеопазването, президентството и Народното събрание.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР