До края на октомври има още време и филми за

...
До края на октомври има още време и филми за
Коментари Харесай

Какво да гледаме до края на октомври в кината

До края на октомври има още време и филми за всеки усет и всяка възраст. Екшъни, трилъри, сериозна драма и прелестен ирански филм. Излиза и " Тролчета " (28 октомври), на който да заведете децата.

 

с Том Ханкс
Премиера: 14 октомври

" Ад " е третата киноадаптация по разказ на Дан Браун (режисьор Рон Хауърд). Предполагам, че множеството към този момент сме чели книгата: доктор Робърт Лангдън (Том Ханкс) този път се разсънва, изгубил паметта си, и още веднъж има доста малко време, в което да разбере какво се е случило, да впрегне интелекта си и да разкрие мистерия, която е доста значима за човечеството. Надбягване с времето, откриване на секрети надписи и връзки – всичко това сме го гледали и в предходните два епизода. Силата на тези истории е в това, че са едни самобитни завладяващи туристичски гидове – този път сме във Флоренция, Венеция...



 

с Том Круз
Премиера: 21 октомври

Има си хас Том Круз да не играе роля на воин с пурпурна звезда, Сребърно сърце, да не е с кожено яке и да не наподобява тъкмо по този начин, както и преди 25 години. Всъщност не тъкмо – Том най-сетне демонстрира признаци на остаряване. В новия екшън някой избива бойци и нашият воин ще разкрие какво се случва и ще раздаде правдивост. " Джак Ричър " е филм за порция огромни пуканки и два литра кока-кола, на който да заведете гаджето, мъжа си или огромния си наследник и да покажете, че сте супер.



 

на Джафар Панахи
Премиера: 21 октомври

Когато фен на киното чуе " Иран ", в главата му светва една алена лампичка, която значи " отивай незабавно да го гледаш "! Ние към този момент " Такси " на София Филм Фест и го определихме като паметен. Филмът е осмата пълнометражна творба на най-награждавания и прочут ирански режисьор Джафар Панахи. Симпатичен, проницателен, сериозен, политически и човешки портрет на сегашен Техеран. За да разкрие двойствения морал на религиозно доминираното общество, Панахи държи фена някъде на границата сред документалното и фикцията. Историята е разказана посредством прекарванията на таксиметров водач по улиците на оживения град (в основната роля е самият Панахи). Пътниците са разнообразни типажи от актуалното иранско общество, представящи многообразието, възгледите и настроенията в сегашен Иран. 



 

  с Бен Афлек
Премиера: 28 октомври  

Кристиан Улф (Бен Афллек) е талантлив математик и асоциален вид, който работи като персонален счетоводен съветник на мафиоти от огромен диаметър. Когато управляващите го разпознават, той взема решение да поеме счетоводството на легална компания, само че се оказва, че тяхната счетоводителка (Ана Кендрик) е разкрила теч от милиони. Докато Улф разкрива какво се е случило, труповете стават от ден на ден, а героят би трябвало да пази живота си.  



 

с Юън МакГрегър и Дженифър Конъли
Премиера: 28 октомври

" Американска идилия " е филм, основан по романа " Американски пасторал " на Филип Рот, притежател на премията " Пулицър ". Трябва да му обърнем изключително внимание, тъй като се чакат номинации за огромни награди. Юън МакГрегър тук е и режисьор, и реализатор на основната роля, което прави кино лентата още по-любопитен.

Сиймур (Юън МакГрегър) е характерен представител на здравото американско общество през 50-те. Човек от междинната класа, със междинен бизнес, живеещ фантазията си. Всичко е идеално, до момента в който не се оказва, че щерка му (Дакота Фанинг) не приема даденостите на американската идилия и е обвинена в атентат. Светът на Сиймур се сгромолясва, а американското общество навлиза в плевел стадий на себеоктриване през 60-те.

За тези, които към този момент нямат самообладание, ще кажем, че филмът " Американска идилия " може да се гледа още този петък, 14 октомври, в границите на фестивала. Прожекцията е в кино " Люмиер " от 20:30 ч.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР