До края на месеца МВР ще е обследвало всички големи

...
До края на месеца МВР ще е обследвало всички големи
Коментари Харесай

До края на месеца МВР ще обследва болниците

До края на месеца Министерство на вътрешните работи ще е обследвало всички огромни лечебни заведения в страната, а по-късно ще бъде изработен разбор по повод сигурността в здравните заведения. Това заяви шефът на Столичната полиция Ивайло Иванов, откакто близо час дискутира с шефове на лечебни заведения какви ограничения би трябвало да бъдат взети поради зачестилите набези над екипи на незабавната помощ.

Не всички незабавни отделения все още имат паник бутони за разлика от колите за спешна помощ, стана ясно от срещата. Част от шефовете на лечебните заведения споделят концепцията работещите в незабавните центрове да преминат обучителни курсове - задачата е да са подготвени по какъв начин да реагират при нахлуване. Такива курсове към този момент има във ВМА.

Преди време при основния прокурор имаше сходна среща, още веднъж предизвикана от поредици набези над медици. И тогава, и в този момент беше маркирано, че с цел да се събират бързо доказателства против причинителите, ще има специфични прокурори за задачата. До момента обаче сигнали няма.

В Министерство на вътрешните работи няма да има специфичен чиновник, който да дава отговор за това, сподели Ивайло Иванов, само че за сметка на това ще бъде обезпечена бърза връзка с районните ръководства на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР