До края на март горивата, продавани на българските бензиностанции, ще

...
До края на март горивата, продавани на българските бензиностанции, ще
Коментари Харесай

Цените на горивата ще се понижат с 10-15 ст. до края на март

До края на март горивата, продавани на българските бензиностанции, ще поевтинеят с 10-15 ст., предвижда ръководителят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев пред БНР. По неговите думи, когато се приказва за търгуване на физически единици, които използва пазарът, то има подобаващ времеви диапазон, който би трябвало да бъде преминат, с цел да бъде доставено горивото и модифицирано, и да получи своята реализация на пазара. През февруари борсовите цени бяха ниски, което докара до по-ниска цена на действителния запас при започване на март.

Информация, която ни разсъни в понеделник бе за спад на петрола с 30% - най-големият от времето на войната в Персийския залив. Безспорен е фактът, че на такива цени някой е купил физически размери или някой разполага с тях, сподели той. Ако ценовите равнища се задържат през идващите 10-15 дни, или до края на март, такава стока на тези цени ще участва и на физическите пазари, изясни Терзиев.

От една страна, за пазара е добра вест евтиният нефт, само че за действителните играчи на пазара е убийствено, посочи Терзиев. " В световен мащаб бяха изтрити трилиони от преоценка на активи в горива, като тук влиза и българският пазар. Тази сметка въпреки всичко се заплаща от някой. Обезценката е поета от банките и застрахователните играчи, само че рано или късно тази сметка ще бъде платена още веднъж от пазара. Това заплащане ще се разпредели по цялата верига - от добива до потребителите ", уточни ръководителят на БПГА.

В момента има доста бензиностанции с цени от под два лв.. Всеки един оператор прави личните си планове и понижението или нарастването на цените е негово решение. Основната причина да не се пипат цените е задържането на равнището на ползване, разяснява още Терзиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР