До края на лятото на граничните пунктове влизащите в страната

...
До края на лятото на граничните пунктове влизащите в страната
Коментари Харесай

Раздават листовки със Закона за движение по пътищата на чуждите шофьори

До края на лятото на граничните пунктове влизащите в страната ни непознати водачи ще получават листовки, които ги осведомят за разпоредбите за придвижване на територията на България и за вероятните наказания при нарушавания. Листовките са на 4 езика - български, турски, немски и британски. Акцията ще продължи до края на дейното пътешестване през България в посока към Западна Европа.

Вижте репортажа на Деница Торньова.


Указанията към непознатите водачи, вписани в листовките, са съобразени с най-честите нарушавания, които те позволяват на територията на страната ни.
Ст. контрольор Здравко Иванов - шеф Административно наказателна активност Сектор " Пътна полиция " - Хасково: Неизползване на дневните и наложителните къси светлини, за които не всички посещаващи територията на Република България са осведомени. Липса на заплатени винетни такси или залепени винетни стикери, както и неизползване на колани. Като значително са и установените случаи на водачи от други страни, които са карали след приложимост на алкохол, в някои случаи и на наркотични субстанции.
В листовките са записани и глобите за тези нарушавания. Всички брошури се раздават при паспортния надзор, тъй че всеки лидер да бъде осведомен с главните правила за придвижване у нас.

Брошурите припомнят още, че прекъсването в спешната лента на автомагистралата е безусловно неразрешено с изключение на при положение на сериозна щета на автомобила. Също постоянно срещано нарушаване, изключително през летния сезон.
Гл. контрольор Емил Гочев - шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ": Основно в този момент този месец трафикът се обръща от Република Турция към Западна Европа и точно с тази акция, която я организираме, желаеме да улесним самото пътешестване на директно преминаващите през страната гастербайтери.
На " Капитан Андреево " трафикът е натоварен и в двете направления, поради заминаващите на отмора в Турция. За 24 часа оттова минават приблизително към 6 000 моторни транспортни средства. А в пиковите дни броят им доближава до 10 000.
 Започва раздаването на листовки на граничните пунктове за непознатите водачи Започва раздаването на листовки на граничните пунктове за непознатите водачи
От през днешния ден започва раздаването на листовки по граничните контролно-пропускателни пунктове за влизащите у нас водачи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР