До края на годината трябва да бъде въведен дигитален талон

...
До края на годината трябва да бъде въведен дигитален талон
Коментари Харесай

Дигиталният талон няма да оскъпи паркирането в София

До края на годината би трябвало да бъде въведен цифров ваучър за заплащане на паркирането в "синя " и "зелена " зона в столицата. В момента най-разпространеното заплащане е посредством SMS, което се употребява от над 90% от потребителите. Почти всички останали заплащания са с хартиени талони, а напълно дребен брой стават посредством паркомати Това заяви изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Христиан Петров. Новата услуга ще улесни преди всичко задграничните посетители на София, които нормално не са клиенти на българските мобилни оператори, а това е належащо изискване за изпращане на SMS за възнаграждение на зоните. Освен това тя ще даде опция за възнаграждение с кредитна или дебитна карта чрез разнообразни мобилни приложения.

Центърът за градска подвижност има контракт за услугата SMS възнаграждение на паркирането в платените зони, който е подписан през 2015 година и изтича през месец септември тази година. Сега центърът ще може да се договоря изискванията за услугата директно с мобилните оператори, като по този метод може да получи по-добри условия. Промяната по никакъв метод няма да се отрази на цените за паркиране в платените зони в София.

Петров изясни и капиталовата стратегия на Центъра за градска подвижност, провеждана с помощта на получените доходи от платените зони за паркиране. По думите му до момента са построени близо 3 километра тротоари с обща повърхност над 10 хиляди кв. м. В развой на създаване е паркингът при метростанция "Национален стадион "Васил Левски " със 193 паркоместа. Друго непрекъснато разходно перо е поддръжката на зоните за платено паркиране, която включва възобновяване на маркировката и слагане на антипаркинг колчета на тротоарите. Директорът на Центъра за градска подвижност уточни, че се покачва интереса към услугата "Park and Ride ", която разрешава гратис потребление на буферните паркинги, стопанисвани от центъра при в двете посоки пътешестване с метрото от и до съответния паркинг.

Летните написания на придвижване на транспортните средства в градския превоз към този момент са в действие единствено през месеците юли и август, а не както преди години и през юни. Заедно с това нарастването в интервалите на придвижване е съобразено с съответното натоварване, като в централните линии то е едвам 2-3 минути. За стопанисването на навесите на спирките в градския превоз, шефът на градска подвижност призна, че това е проблематичен въпрос след неуспеха на процедурата за концесията им. Въпреки това спирките се поддържат и обновяват съгласно наличните средства за тази активност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР