До края на годината световната винена индустрия ще загуби стотици

...
До края на годината световната винена индустрия ще загуби стотици
Коментари Харесай

Винарната индустрия в света губи стотици милиони в най-големия спад от 60 години насам

До края на годината международната винена промишленост ще загуби стотици милиони евро, поради спад на винопроизводството, който е максимален от 60 години насам, написа Reuters. Причината: слабите реколти както в Южното полукълбо, по този начин и на някои огромни европейски производители.

По първични данни на Международната организация по лозата и виното (OIV) международното произвеждане на вино през 2023 година ще е сред 241,7 милиона и 246,6 милиона хектолитра, със междинна оценка от 244,1 милиона хектолитра.
 Снимка 638510
Източник:

" Това е със 7% по-малко от предходната година и е най-малкото количество от 1961 година, когато е имало спад до 214 милиона хектолитра ", разясняват от организацията.

Един хектолитър е еквивалентът на 133 общоприети бутилки вино.

Ситуацията във Франция

Производството на вино във Франция, която е един от световните играчи във винената промишленост, понижа с 2% тази есен. Между другите райони в страната са налице съществени разлики, защото някои са съществено потърпевши от гъбично заболяване, а хубавото време на други места е нараснало добивите, показват от френското министерството на земеделието.

Общият размер на виното, създадено във Франция тази есен, се чака да възлезе на 45 милиона хектолитра. По-ранни прогнози поставяха производството в диапазона 44-47 милиона хектолитра.

Според Министерството на земеделието производството на вино в региона на Бордо ще бъде по-слабо с 9% по отношение на миналата година и със 17% по отношение на междинното за последните 5 години. В югозападна Франция спадът е надлежно с 6% и 18%.

В същото време хубавото време в района на Шампан е спомогнало гроздето да доближи рекордно тегло и предстоящите добиви да са с 24% над междинното.
 Договорка: Сърбия ще изнася вино и редица други артикули за Китай без мита
Договорка: Сърбия ще изнася вино и редица други артикули за Китай без мита

Свободна търговия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР