До края на годината ще се предоставят 735 млн. лв.

...
До края на годината ще се предоставят 735 млн. лв.
Коментари Харесай

До края на годината 735 млн. лв. отиват в подкрепа на малки и средни фирми

До края на годината ще се дават 735 млн. лева безплатна помощ на дребни и междинни компании. Това разгласи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев и посочи, че 600 млн. лева от помощта са от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Пулев показа екипа си и целите в работата на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) в поддръжка на българския бизнес по ПВУ и програмата " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ".

Припомни, че в МИР към този момент е отворена за кандидатстване процедура " Технологична рационализация в дребните и междинните предприятия " с бюджет 260 млн. лв.. Може да се кандидатства до 21 септември, като към този момент са подадени 18 оферти. По процедурата ще бъдат подкрепени предприятия в секторите " Преработваща индустрия ", ВиК услуги, " Управление на отпадъците ", " Творчески промишлености ", " Медии ", " Далекосъобщения ", " Научни проучвания " и др.

Парите били обезпечени с помощта на положителната работа на хората от подопечното на Пулев ведомство, твърди той.

Следващите процедури, свързани с безплатни средства до края на годината по ПВУ, са за решения в региона на осведомителните и информационните технологии и киберсигурност за дребните и междинните компании с предстоящо начало от септември с бюджет 30.6 млн. лева и поддръжка за 1400 компании.

МИР ще подкрепи вложения за възобновими източници на електрическа сила със уреди за локално предпазване (батерии). Очаква се процедурата да бъде оповестена до края на годината. Бюджетът ѝ е от 200 млн. лева.

Министерството приготвя и поддръжка за новаторски компании, получили висока оценка по рамковата стратегия " Хоризонт 2020 " и рамковата стратегия " Хоризонт Европа ". Общият плануван бюджет по тази скица е 118.5 млн. лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР