До края на годината Италия ще бъде напълно независима от

...
До края на годината Италия ще бъде напълно независима от
Коментари Харесай

Италия: До края на годината ще бъдем напълно независими от руския газ

До края на годината Италия ще бъде изцяло самостоятелна от съветския газ за енергийните си доставки, съобщи министърът на стопанската система Адолфо Урсо в изявление за в. " Месаджеро ". Основен принос за това има укрепването на връзките с Азербайджан.

" В рамките на тази година ще се освободим напълно от съветския газ. За съпоставяне през 2021 година той покри 40 на 100 от потребностите ни, а през 2022 година - 16 на 100 ", съобщи министърът преди да отпътува за Баку.

От идната година Италия дори ще може да доставя други страни и ще се трансформира в газоразпределителен център, с помощта на удвояването на доставките по Трансадриатическия газопровод - ТАП (TAP) до 20 милиарда куб. м., съобщи Българска телеграфна агенция.

Урсо посочи също така, че с изключение на за газа Италия и Азербайджан ще си сътрудничат и в други енергийни сфери. Рим ще продаде на Баку четири газови турбини, като договорката ще бъде сред италианската " Ансалдо сила " (Ansaldo Energia) и азерската " Азеренерджи " (Azerenerji), оповестява Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР