До края на декември родителите може да кандидатстват за данъчни

...
До края на декември родителите може да кандидатстват за данъчни
Коментари Харесай

НАП напомни на родителите да кандидатстват за данъчни облекчения

До края на декември родителите може да аплайват за данъчни облекчения за деца посредством работодателя си, припомнят от Национална агенция за приходите. За задачата единият родител би трябвало да поиска с писмена декларация пред своя работодател да ползва облекчението. Вече не е належащо да се ползва и формуляр за отвод от другия родител. В случая облекчението се изчислява при предплатеното удържане на налога върху приходите за последното тримесечие на годината. За едно дете отстъпката от подоходния налог е 20 лв., а за две - 40 лв.. Ако децата са с увреждания, сумите са по-големи.

Данъчните облекчения не могат да се употребяват посредством работодателя, в случай че родителят не е заявил, че няма данъчни и други отговорности, подлежащи на събиране от Национална агенция за приходите. 

Другият вид да се употребяват отстъпки за деца е при подаването на данъчната декларация за приходите следващата година. И тогава важи правилото родителят да няма обществени отговорности, които се събират наложително от спецзвеното в приходната организация.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР