До известна степен всички ние сме психически силни, но винаги

...
До известна степен всички ние сме психически силни, но винаги
Коментари Харесай

Откъс от 13 неща, които психически силните хора не правят

До известна степен всички ние сме душевен мощни, само че постоянно може да се желае повече. Когато развивате психическа мощ, вие стартирате по-добре да контролирате страстите и мислите си и запазвате положителна настройка макар събитията, в които се намирате.
Както някои могат да развиват физическа мощ по-лесно, по този начин други са по-силни душевен. Има няколко фактора, които дефинират какъв брой елементарно развивате психическа мощ:
Генетика – гените играят роля за това дали сте повече или по-малко склонни към психологични проблеми, като да вземем за пример разстройства на настроението;
Черти на характера – на някои хора просто им е в природата да разсъждават по-трезво и да имат по-позитивна нагласа;
Житейски опит – прекарванията ви оказват въздействие върху това по какъв начин възприемате себе си, другите и света като цяло.
Естествено, не можете да измененията някои от тези фактори. Не можете да изтриете с гумичка травматичното си детство. Не можете да извършите нищо, в случай че сте генетично предразположени към синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност. Това обаче не значи, че не можете да станете по-силни душевен. Всеки има потенциала да усъвършенства психическото си здраве...
За да разберете какво съставлява психическата мощ, би трябвало да осъзнаете по какъв начин мислите, държанието и възприятията ви се преплитат и постоянно вземат участие дружно в основаването на низходящата серпантина, онагледена в горния образец. Ето за какво се нуждаем от тристранен метод, с цел да развием психическа мощ:
1. Мисли – би трябвало да разпознаем нерационалните мисли и да ги сменяем с по-реалистични.
2. Поведение – би трябвало да запазим положителна настройка макар събитията.
3. Емоции – би трябвало да направляваме страстите си, с цел да не стартират да ни управляват те.
Постоянно чуваме „ Мисли положително “. Но оптимизмът самичък по себе си не е задоволителен, с цел да изявим най-хубавото от себе си.
Лесно е да се усещаме душевен мощни, когато всичко в живота ни върви добре, само че от време на време се появяват проблеми. Загуба на работата, естествено злополучие, болест в фамилията или гибелта на обичан човек от време на време са неизбежни. Когато сте душевен мощни, вие ще се справите с житейските провокации по-лесно. Предимствата на това да увеличите психическата си мощ включват:
По-голяма резистентност на стрес – психическата мощ е потребна в всекидневието, освен по време на рецесия. Вие ще сте осведомени с повече способи за по-ефикасно и по-ефективно справяне с проблемите и това може да понижи равнището ви на стрес като цяло.
По-голяма задоволеност от живота – с увеличение на психическата ви мощ вие ще станете и по-уверени в себе си. Поведението ви ще подхожда на ценностната ви система, което ще ви донесе вътрешен мир и вие ще прозрете кое е в действителност значимо в живота.
По-добри резултати – без значение дали задачата ви е да станете по-добър родител, да повишите продуктивността си в офиса или да постигнете по-добри резултати в региона на спорта, когато увеличите психическата си мощ, вие ще достигнете цялостния си капацитет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР