До дни 100% от случаите на коронавирус в Кипър ще

...
До дни 100% от случаите на коронавирус в Кипър ще
Коментари Харесай

До дни 100% от случаите на коронавирус в Кипър ще са от варианта Омикрон



До дни 100% от случаите на ковид в Кипър ще са от Омикрон, предвижда здравният министър Михалис Хаджипанделас. Въпреки рекордното увеличение на новозаразените през миналата седмица, в лечебните заведения няма нито един пациент с новия вид.

80% от случаите на ковид сега в Кипър се счита, че са породени от Омикрон, като се чака в околните дни той да реализира цялостно разпространяване в страната.

На новия вид се дължи невижданият растеж на броя новозаразени през миналата седмица, а в идващия интервал ще продължи по-нататъшното им нарастване, разяснява здравният министър Михалис Хаджипанделас в неделя.

Почти 22 000 позитивни случаи бяха открити в Кипър през миналата седмица, като от понеделник до петък бяха сложени пет следващи върха на техния брой. В последния ден на остарялата година бяха достигнати два безспорни върха от началото на пандемията - съвсем 170 000 направени теста /при към 880 000 души население/ и 5048 новозаразени.

До момента не е открит приет в болница пациент с Омикрон. През тази седмица ще бъде взета доста огромна извадка от признати за лекуване в лечебните заведения, с цел да се дефинира дали някои от тях са носители на този вид, заяви още здравният министър.

Днес на среща здравното министерство и управленията на лечебните заведения ще разискват проект за увеличение на интензивните кревати, защото дефицитът им визира нуждаещи се пациенти без ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР