До броени дни започва изграждането и сглобяването на първия изтребител

...
До броени дни започва изграждането и сглобяването на първия изтребител
Коментари Харесай

До дни започва конструирането на първия F-16 за България

До броени дни стартира построяването и сглобяването на първия изтребител F-16 за България в Америка. Това съобщи пред Българска национална телевизия новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на страната ни в Съединени американски щати Георги Панайотов.

" Планирам, в случай че имам опция, да отида до завода и да видя самолета. Но това е новината - че това лято в завода на " Локхийд Мартин " в Грийнвил, Южна Каролина стартира конструирането на първия български F-16. Това е аероплан с усъвършенствана авионика, т.е. с усъвършенствани електронни уреди и има 50% по-дълъг витален цикъл, в сравнение с досегашните модели F-16. България е в група с няколко страни за доставката на въпросните изстребители. Те не са загадка - Словакия, Катар и Тайван. Всичките тези страни чакаме да получим поръчаните от нас самолети. Частите към този момент се доставени и тяхното създаване стартира. Продължава и образованието на българските водачи. Момчетата се образоват по график ", изясни Панайотов.

Посланикът ни в Щатите бе безапелационен, че не е имало напън от американска страна върху България за повдигане на ветото за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз.

" Натиск няма. Аз съм тук от 19 май, имах диалози и от Държавния департамент, освен това неведнъж. Срещах се и със законодатели, с конгресмени, предходната седмица. Натиск изрично няма, само че да, наблягам, в полза на Съединените щати е да няма сходен проблем сред България и Република Северна Македония. Но напън няма. Все отново да подчертая - на България тук се гледа като на страна, която е направила своите отстъпки и такива се чакат и от другата страна ", разяснява Георги Панайотов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР