До 4 май зоните за платено паркиране в София остават

...
До 4 май зоните за платено паркиране в София остават
Коментари Харесай

Зоните за паркиране остават безплатни до 4 май


До 4 май зоните за платено паркиране в София остават безвъзмездни, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че от Центъра за градска подвижност имат подготвеност през времето, в което зоната не е работила, да се удължи валидността на стикерите за локално паркиране, както и на служебния абонамент.

До 4 май зоните за платено почасово паркиране остават безвъзмездни, като кметът ще упорства последователно да се възвърне платеното паркиране в града. Първо ще бъде възобновена " синята " зона, тъй като на доста места в града се паркира на две и на три редици по време на карантината, и няма свободни места за паркиране.

С оглед на това, че няма причина ограниченията да се отслабват, това значи да качим повече хора на градския превоз. Имаме опция да увеличим и средствата на градския превоз, които отиват към центъра, само че е значимо да се работи поетапно, добави още Фандъкова. Според нея е значимо ограниченията да се отпускат последователно, а не внезапно, тъй като другояче има риск да се усилят случаите на инфектираните.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР