До 31 май бежанците от Украйна трябва да напуснат хотелите

...
До 31 май бежанците от Украйна трябва да напуснат хотелите
Коментари Харесай

Само 3 хотела в Слънчев бряг ще продължат да работят по новата мярка за настаняване на украински бежанци

До 31 май бежанците от Украйна би трябвало да изоставен хотелите по Черноморието , които не не престават да вземат участие в държавната стратегия.
Само 3 хотела в Слънчев бряг ще продължат да работят по новата мярка за настаняване на украински бежанци, която планува финансова помощ от 15 лв. дневно. Трите почивни бази се намират в западната част на курорта, а местата за настаняване към този момент са запълнени. Днес последните 40 украински жители напуснаха един от огромните хотелски комплекси в Слънчев бряг, тъй като след два дни там идват първите проведени групи туристи.

Последните украински жители освободиха стаите на огромния хотелски комплекса при започване на Слънчев бряг тази заран. Собственикът на почивната база Венелин Ташев първи разгласи, че чака туристи преди да изтече месецът, когато помощта от 40 лв. ще бъде понижена на 15 лв. за емигрант.

В разнообразни направления потеглиха украинските жители, които напуснаха хотела. Част от тях се връщат в Украйна . Други отиват на квартира в Несебър, а има и такива като жена, която споделя, че има апартамент в Слънчев бряг, само че поради програмата за подкрепяне е избрала да се настани в хотел.

" Както постоянно няма никаква информация . Никой не знае в кои хотели, къде и в кои бази ще бъдат изместени хората ". Това сподели в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " Олена Коцева , ръководител на на украинските сдружения в България:

 Олена Коцева

" От хора, които идваха при нас да получават помощ, която съумяваме да раздаваме, към този момент имаше такива, които от морето са преселени в планински курорти, в някакви общежития, в някакви бази, при естествени условия за живот, търпими, само че без никаква организация за изхранване на тези хора и те в действителност остават на лични средства , в случай че имат такива, на пенсия, в случай че получават постоянно такива. От хората, които идват, непрекъснато слушам, че пенсиите се изплащат доста нередовно, възрастните хора са оставени единствено на помощи, които получават от такива центрове като нашия. Слава Богу, че не сме единствено ние единствените и това е хубаво. Лошото е, че няма организация и няма предварителна информация ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниела Костадинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР