До 31 декември кандидатите, заявили за подпомагане интервенция Хуманно отношение

...
До 31 декември кандидатите, заявили за подпомагане интервенция Хуманно отношение
Коментари Харесай

До 31.12. стопаните предоставят дневник за дневна паша по интервенция „Хуманно отношение към животните“ за Кампания 2023

До 31 декември претендентите, декларирали за подкрепяне намеса „ Хуманно отношение към животните и антимикробна устойчивост " (ХЖ-АМР) с активност „ Осигуряване на свободно развъждане навън ", следва да дават Декларация и дневник за осъществена дневна паша на животните (чл. 75 от Наредба № 10 от 27.06.2023 г.). Дневникът би трябвало да бъде удостоверен от записания ветеринарен доктор първоначално и в края на интервала на извеждане.

Пашата на декларираните животни по активността се прави в интервала сред 15 март и 15 ноември на годината на кандидатстване при съблюдаване на плътност на животинските единици на цялата пасищна повърхност от стопанството, до не повече от 2 ЖЕ/хектар, като площите, на които се реализира, би трябвало да са декларирани и възможни по интервенцията „ Основното подкрепяне на приходите за резистентност " (ОПДУ).

В Системата за електронни услуги (СЕУ) е създадена нова функционалност, която разрешава на претендентите да дават изискуемите документи онлайн. Документите се показват единствено посредством СЕУ по одобрена от изпълнителния шеф на ДФЗ декларация по пример.

Кандидатите следва да попълнят по познатия към този момент метод в СЕУ секция „ Данни за ЖО ". Зареждат се автоматизирано от заявката за подкрепяне и следните подсекции:

„ Таблица 1 " - сбор дни осъществена дневна паша за всяка декларирана за подкрепяне ушна мярка;
„ Таблица 2 " - землище, в което е осъществена дневната пашата според предоставения дневник.

Данни за дни пашуване посредством напредване с Военноморски сили от непрекъснат животновъден обект до пасищен подобен не се вкарват. Проследяването им и надлежно връщането назад в непрекъснатия обект се ревизира служебно посредством Интегрираната осведомителна система (ИИС) на БАБХ.

За облекчение на земеделските стопани е създадена Инструкция за попълване и даване на документите, която е оповестена на уеб страницата на Фонда.

ВАЖНО е претендентите да знаят, че все още е допустимо единствено основаването и попълването на декларацията, без опция за прекосяване към автоматизирани инспекции и краен статус. ДФЗ ще осведоми в допълнение бенефициерите, когато бъде пусната функционалността за привършване на заявките по подаване на „ Декларация според член 75 от Наредба № 10 от 27.06.2023 година ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР