До 3000 бегачи ще стартират в 38-то издание на Софийския

...
До 3000 бегачи ще стартират в 38-то издание на Софийския
Коментари Харесай

Софийският маратон е на 10 октомври

До 3000 бегачи ще започват в 38-то издание на Софийския маратон, съобщи БГНЕС. На конференция в зала „ Родина “ на Националния стадион бяха дадени детайлности по отношение на идното съревнование, което ще се организира на 10 октомври в столицата.

Дистанцията от 42.195 км стартира в 09:30 часа на площад „ Княз Александър Батенберг “, а по-късно на всеки 10 минути потеглят състезателите в полумаратона и дистанцията от 10 км.

На събитието участваха един от уредниците на маратона и заместник-председател на „ София – европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев, спортният шеф на Българска федерация по лека атлетика Диян Драшков, спортният шеф на Софийския маратон Даниел Дуков, шефът на спешна помощ и предварителна защита към Столична община Красимир Димитров и началникът на бранш Общинска полиция към Столична дирекция на вътрешните работи основен контрольор Кирил Лозанов.

„ Успяваме към този момент толкоз години този маратон да го надграждаме – естествено, това се случва благодарение на доста хора. Столична община всяка година оказва помощ на маратона. Тази година маратонът ще се организира по същия маршрут, който е лицензиран от две години, и по улиците на София ще премине с към 3000 бегачи. 600 индивида ще бягат на 42 км, над 1000 ще бягат на 21 км, и десетката, за която се записват в последния миг, също ще бъдат над 1000-1200. Всяка година маратонът се организира по централната градска част, стартовете са през 10 минути и дават благоприятни условия на всеки един от участниците да премине по своя маршрут. Маратонът е републикански шампионат на 42 км, вземат участие всички елитни български бегачи “, съобщи Илиев.

Той се надява да не се случват произшествия, сходно на този от предходната година, когато участник провокира случай, избутвайки една от състезателките от Сърбия. „ Наградният фонд е 75 000 лева Джакпотът е преразпределен от предходната година, като се взеха резултатите на идващите състезатели, които не са хванати с допинг. Всичко е направено както би трябвало. За случая, който стана предходната година – подобен случай се случва на 30 години веднъж, другото е, че този човек беше разпознат след четири часа и в действителност си понесе своите последици. Ние сме създали всичко допустимо това да не се повтаря, само че в края на краищата има неща, които не зависят от който и да е уредник. Смятаме, че подобен случай няма да има “, сподели още Илиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР