До 30 октомври в столичната галерия Валер може да видите

...
До 30 октомври в столичната галерия Валер може да видите
Коментари Харесай

Ивайло Савов с изложба в галерия "Валер"

До 30 октомври в столичната изложба " Валер " може да видите юбилейната галерия на скулптора Ивайло Савов. Изложбата „ Савов на 60‘‘ е с присъединяване на Хелен Зака –монотипии и Захари Попов – рисунки.

Ивайло Савов е от водещите имена в актуалната статуя. Неговите творби са владеене на Националната художествена изложба и на частни сбирки в 28 страни



Ивайло Савов е роден на 20 февруари 1961г. в Русе. Завършил е компетентност “Керамика ” в Художествено учебно заведение в Троян (1980г.) и “Скулптура ” в Националната художествена академия (1994) в класа на проф. Димитър Бойков. Живее и работи в София. Организира редица независими и взе участие в сборни изложения в Австрия, Швейцария, Люксенбург, Франция, Германия и доста други

От 2004г. скулпторът работи с влиятелната аукционна къща " Отел де Вонт " в Женева. През 2012 година в изложба Savov в българската столица е открита непрекъсната експозиция с негови бронзови и мраморни творби. 



“Вярвам, че за феновете изкуството е угощение на форми и чуства, а за създателя е обезумялост и признателност към естеството и Бога ”, споделя Ивайло Савов.

За него Владимир Гиновски написа: “Интелигентността в скулптурата се показва в пластиката богатото въображение. С тези качества е огрян в цялото си творчество Ивайло Савов. ”

Снимки: Ани Петрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР