Дo 23 февруари (петък) земеделските стопани, които са допуснали технически

...
Дo 23 февруари (петък) земеделските стопани, които са допуснали технически
Коментари Харесай

Фермерите могат да поправят грешки в заявленията за газьола до 23.02

Дo 23 февруари (петък) земеделските стопани, които са позволили механически неточности в заявките си за държавна помощ за гориво, могат да отидат в общинските служби по земеделие, с цел да ги поправят. Това заяви Дора Ненова, шеф на Дирекция „ Държавни помощи и регулации “ в МЗХГ, съобщи " Монитор ".

Размерът на държавната помощ за гориво за 2018 година e 84 млн. лв.. Близо толкоз са изплатени на земеделците и за предходната година като отстъпката на литър беше 40 стотинки.

При подаване на документите за прилагане на отстъпка от акциза на горивата доста постоянно се позволяват дребни неточности, като комплициран БУЛСТАТ или ЕГН във фактурите. Тези пропуски обаче водят до непризнаване на финансовите документи от страна на ДФЗ. Това се случва постоянно, само че в предходните години съществуваше опцията да се поправят тези неточности, тъй че стопаните да получат полагащата им се сума.

При последното кандидатстване по тази държавна скица беше изключена опцията за оправяне на несъзнателно позволените неточности.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР