До 22 ноември Софийската филхармония ще продава билетите за всичките

...
До 22 ноември Софийската филхармония ще продава билетите за всичките
Коментари Харесай

Концертите на Софийската филхармония продължават със зелен сертификат



До 22 ноември Софийската филхармония ще продава билетите за всичките си концерти с 50% понижение, с цел да компенсира хората без зелени документи. Достъпът до концертите в зала „ България “ става единствено с годен Зелен документ: имунизираните против Covid-19, преболедувалите и диагностицирани с Covid-19, всички притежатели на негативен тест за Covid-19.

„ Интересът към концертите не е понижен по отношение на този от последната година и половина -  в противен случай следи се известно повишаване. Едната от аргументите евентуално е чувството за сигурност, което хората имат, идвайки в залата, въпреки това аз чета и реакции в обществените мрежи - хората са извънредно нападателни към сегашния миг и от едната, и от другата страна на бариката - едни счита, че става дума за нарушение на правата им, други считат, че става дума за избавяне на състояние. Аз съм несъмнено от втората група. Едната от аргументите да бъда от втората група е, че през последната половин година имах опция да следя какво е в Австрия и Германия - животът се върна доста покрай естественото с въвеждането на зелените паспорти. Хората, които считат, че става дума за дискриминация би трябвало да схванат, че тестването не е дискриминация - тестването е от една страна за самия човек, че е здрав и въпреки това за спокойствието на останалите хора да знаят, че другите в залата също са здрави ", сподели за БНР диригентът Найден Тодоров, който е и шеф на Софийската филхармония.

Софийската филхармония е осигурила мобилна лаборатория за тестване на феновете, които посещават концертите на филхармонията в зала „ България “.

Ние сключихме контракт с лабораторията и действително ние плащаме единствено за режийните разходи. Хората заплащат 10 лв. за тест и тъкмо затова намалихме цените на билетите . Освен това Софийската филхармония поема тестването на всички свои актьори “, добави в предаването „ Хоризонт до обед “ Найден Тодоров. 

На 28 октомври Софийската филхармония ще изнесе концерт в зала „ България “ с присъединяване на Денис Ръсел Дейвис, който ще дирижира филхармонията и пианиста Александър Улман

„ В неделя -31 октомври, уповавам се да не ни затворят дотогава, ще има концерт на огромния баритон Томас Хемсън. Ние продължаваме по този метод, стараейки се да помогнем на хората, доколкото това е допустимо да преодолеят ударите, на които всички сме подложени ".

Достъпът до концертите в зала „ България “ става единствено с годен Зелен документ: имунизираните против Covid-19, преболедувалите и диагностицирани с Covid-19, всички притежатели на негативен тест за Covid-19.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР