До 2040 г. ще имаме общо човешко съзнание, прогнозират японски

...
До 2040 г. ще имаме общо човешко съзнание, прогнозират японски
Коментари Харесай

Японски документ: Сливаме се с виртуалната реалност през 2040


До 2040 година ще имаме общо човешко схващане, предвиждат японски специалисти
(снимка: CC0 Public Domain)

След 20 години ще настъпи епоха, в която действителният ни живот и виртуалната действителност на процедура ще се слеят. Хората ще могат да поддържат връзка със своите домашни любимци, само че това ще бъде единствено едно от „ чудесата ” през 2040 година, съгласно новата прогноза на японското министерство на науката и технологиите.

В „ Бялата книга за просвета и технологии ” специалистите от Страната на изгряващото слънце споделят, че до 2040 година ще имаме общо човешко схващане, което ще ни разреши, да вземем за пример, да опитаме храната, която различен човек яде. Ще можем също да водим диалози с кучета и котки. Хората с увреждания ще преживеят неща като каране на ски, с помощта на виртуалната действителност.

Документът, за който съобщава , чертае бъдеще, в което тежките машини, които в този момент се ръководят от  хора в автомобилни фабрики и строителни обекти, евентуално ще бъдат изцяло автоматизирани. Роботи ще отглеждат плодове и зеленчуци във фермите и ще прибират реколтата, а дронове ще доставят продуктите до магазини и домове.
още по тематиката
Около 70% от досегашните прогнози на министерството се сбъднаха, откогато то стартира да издава Бялата книга през 70-те години на предишния век. През 1977 година, да вземем за пример, японците предсказаха появяването на тв приемници, които могат да бъдат окачени на стена. А през 1982 година Бялата книга предвижда появяването на мобилните телефони.

Но въпреки това, някои упования – като да вземем за пример, основаването на лекарство за попречване на метастазите на рака, което попада като прогноза в Бялата книга от 1977 година, към момента не е станало действителност. Освен това не е приключено изследването на международните океански минерални запаси, както предвижда книгата от 1992 година

Министерството на науката и технологиите съобщи, че възнамерява да отрази прогнозите н новата бяла книга в дълготрайните политики, като да вземем за пример в проекта за просвета и технологии. „ Включихме мненията на специалисти в прогнозите. Повечето от прогнозите ще се осъществен след 20 години ”, споделя чиновник на министерството.

Сред създателите на новия документ е лауреатът на Нобелова премия Акира Йошино.  „ Сега е време на фрапантни промени в света и най-хубавото време за деца и млади откриватели да решат проблемите на околната среда и да реализират стабилно общество ”, разяснява Йошино.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР