До 2026-та година има десет приоритетни проекта за модернизация. Сред

...
До 2026-та година има десет приоритетни проекта за модернизация. Сред
Коментари Харесай

Предлагат се 10 проекта за модернизация на армията до 2026-а година

До 2026-та година има 10 предпочитани плана за рационализация. Сред тях са плановете за новите машини на пехотата, новите осем Ф-16 и многоцелевите дизел-електрически подводници. До 2032-ра година са планувани три плана. А общата стойност на тринайсетте е над 6,6 милиарда лв.. 

 

Сумата става към 9,2 милиарда лв. с плануваните заплащания по контракти и за планове на стойност под 100 млн. лв..  Като риск програмата дефинира дейностите на политиците, които можели да забавят или спрат процеса. Но като висок се прави оценка рискът от това да не бъдат контрактувани разсрочени схеми за заплащане.

 

Има и риск, свързани с дълготрайно утежняване на макроикономическите индикатори на страната. Но този резултат е оценен като невисок.  Парите за плановете може да дойдат от интернационалните стратегии на НАТО и Европейски Съюз, целевите стратегии на Съединени американски щати, както и държавен заем. Основният източник обаче си остава бюджетът, в който разходите за защита не би трябвало да падат под 2% от Брутният вътрешен продукт до 2032-ра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР