До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан за

...
До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан за
Коментари Харесай

До 20 г. за съпруга, пребил до смърт доцента, изнудвал жена му

До 20 години затвор грозят мъжа, който беше арестуван за убийството на доцента от Пловдив. Това изясни зам.-окръжният прокурор на града Галин Гаврилов пред NOVA.

70-годишният доцент беше открит в понеделник вечерта в безпомощно положение до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив. Според следствието мъжът е пребит до гибел с бухалка на безлюдно място отвън града.

Според прокуратурата е атакуван е в миг, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна непосредственост, в подмяна на което заречен да уреди изпитите и завършването й.

Арестуван за закононарушението е 42-годишният брачен партньор на студентката. Прокуратурата му е повдигнала обвиняване за съзнателно ликвидиране.

„ Наказанието, което се планува е отнемане от независимост от 10 до 20 години. Задържан е за период от 72 часа с прокурорско постановление”, съобщи прокурор Гаврилов.

След побоя студентката и мъжът й го качили в автомобила си. Откарали го до Пловдив и го напъхали в неговата кола, паркирана до Военната болница в града. Минути по-късно преподавателят умира от пострадванията. Открит е към 21.30 нощес от инцидентни жители.

Доцент Стефан Нейков е дълготраен чиновник в Института по растителни генетични запаси в Садово.

„ Имаше миг, в който изпращахме студенти във Англия на стаж и бях подочул, че той се пробва да оказва помощ на някои студенти за изпращането им. И най-вероятно това е повода да го освободим толкоз бързо”, изясни проф. Димитър Димитров - ректор на Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите Пловдив.

Според проверяващите, това не е бил първият случай на доцента за изнудване и полов тормоз на студентки.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР