До 15 ноември училищата в цялата страна могат да кандидатстват

...
До 15 ноември училищата в цялата страна могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Двуцифрен брой кандидатури набра конкурсът на А1 за най-добри дигитални училища в България до момента

До 15 ноември учебните заведения в цялата страна могат да аплайват на www.a1.bg/digital-schools
В Деня на националните будители кандидатурите на новаторски преподаватели и просветителни институции за „ “ към този момент са двуцифрен брой. Конкурсът е проведен от в партньорство с и се организира с поддръжката на Министерството на образованието и науката и дейното подпомагане на районните ръководства на образованието.

Пандемията сложи редица провокации пред просветителната ни система и нуждата от отдалечено образование сподели потребността от по-широко потребление на технологиите в образователния развой. Инициативата на А1 има за цел да даде в допълнение самопризнание на иноваторите в областта на дигитализацията, с цел да въодушеви от ден на ден учители и ръководители на учебни заведения в страната да ги последват.

Конкурсът „ “ ще отличи 6 учебни заведения за сполучливото внедряване на цифровите технологии в образованието в изискванията на отдалечено образование. По този метод А1 цели да подтиква модернизацията на образователния развой чрез технологиите и да покаже по какъв начин въвеждането на нововъведения в образованието прави процеса на асимилиране на познания по-достъпен за днешното потомство възпитаници.

„ За никого не е загадка, че екранът е новата детска площадка. Особено сега децата играят и поддържат връзка повече онлайн, в сравнение с „ онлайн “. Те са тези, които първи одобряват новите технологии и стартират да ги употребяват, те са тези, които ги търсят и ползват най-естествено. Затова в А1 считаме, че учебното заведение би трябвало да бъде най-дигиталното място във всеки град и село - толкоз цифрово, че децата да ги посещават с откровено предпочитание. Това е и задачата на нашия взаимен конкурс – да направи българското учебно заведение съвременно и привлекателно за учениците. “, „ разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.

Всяко учебно заведение в страната има опция да кандидатства в състезанието в три категории: „ Дигитален урок “, „ Дигитален план “, „ Дигитална организация на преподаването “. А1 ще награди по две учебни заведения – едно от огромен град и едно от малко обитаемо място във всяка от трите категории. Наградата е интерактивна дъска, която в допълнение да подтиква потреблението на технологиите по време на образователния развой.

Конкурсът е подсилен и от редица експерти в просветителната сфера, които се включиха като посланици и жури в самодейността. Журито е в състав: доктор Нели Колева, началник на екип „ Стратегически партньорства “ във фондация „ Заедно в час “, Ева Майдел, основател и член на съдружие „ Образование България 2030 “ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП), доктор Ваня Кастрева, шеф на РУО София-град, проф. доктор Галин Цоков, учител по ръководство на образованието в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и Димитър Абрашев, водещ на предаването „ Директно “ по телевизия Bulgaria ON AIR.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР