До 10 ноември ДФ "Земеделие" приема заявления по схемата на

...
До 10 ноември ДФ "Земеделие" приема заявления по схемата на
Коментари Харесай

До 10 ноември стопаните заявяват помощ за погасяване на кредити

До 10 ноември Държавна фирма "Земеделие " приема заявки по схемата на държавна помощ "Помощ за поддръжка за обезпечаване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи активност в първичното селскостопанско произвеждане за превъзмогване на следствията от отрицателното икономическо влияние от COVID-19 ". Това оповестиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие " /ДФЗ/. Бюджетът по помощта е 56 580 000 млн. лева

Държавната помощ ще подкрепи аграрни производители - животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, които са отсрочили заемите си, предоставени от Държавна фирма "Земеделие " в интервала 2008-2012 година и са в неспособност да ги погасят в изискванията на пандемията от Коронавирус 19, прецизират от фонда.

Подкрепата е под формата на директни безплатни средства, покриващи част от главницата и лихвите, дължими по заеми, които към този момент са били отпуснати на стопаните от ДФЗ в интервала 2008 - 2012 година Целта е да се отговори на потребностите от ликвидност на земеделските производители и да им се помогне да продължат своите действия по време на и след експлоадирането на пандемията от ковид. Размерът на помощта за един собственик е до 100 000 евро, показват от Държавна фирма "Земеделие ".

Подпомогнати за покриване на част от разноските по заеми, постоянно отсрочени до 27.11.2020 г, ще бъдат аграрни стопани, регистрирани по реда на Наредба номер 3 от 29 януари 1999 година На финансиране подлежат производители, които нямат изискуеми обществени отговорности към държавния бюджет. Указанията по схемата са оповестени на уеб страницата на ДФЗ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР