До 1 март деца и младежи от цяла България могат

...
До 1 март деца и младежи от цяла България могат
Коментари Харесай

NASA набира деца за бъдещи астронавти

До 1 март деца и младежи от цяла България могат да вземат участие за стипендия за галактическия лагер Space Camp Turkey. Това заяви през днешния ден при представянето в Областна администрация Хасково координаторът на програмата за България доктор Гергана Райжекова. За стипендиите могат да аплайват възпитаници на възраст сред 9 и 15 години, които владеят британски език и имат ползи в просвета и технологиите. Желаещите за присъединяване би трябвало да напишат авторско есе или видео есе по една от следните тематики:

 

Тема 1: Създадено за Космоса - употребявано на Земята.

Тема 2: Космическите пионери.

Тема 3: Спорт в Космоса.

 

Кандидатурите се одобряват онлайн до приключването на крайния период като размерът на стипендията покрива таксата за присъединяване в размер на $1250. Стипендиантите ще имат опция да се образоват в галактическия лагер Space Camp Turkey в Измир дружно с връстници от целия свят. Желаещите могат да аплайват за стипендия на уеб страницата на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg или непосредствено през този линк.

 

В света има три галактически лагера - в Съединени американски щати, Канада и Турция. Сред най-известните им ученици в международен мащаб са хора като Илон Мъск - основателят на SpaceX и колите “Тесла ”, носителката на премията “Оскар ” Чарлийз Терон, съоснователят на Гугъл Сергей Брин и доста други, измежду които и пет астронавтки на НАСА. От 2003-а година лагера в Измир са посетили към 850 български деца от над 50 градове и села в страната.

В Space Camp Turkey в границите на една седмица децата употребяват същински тренажори за астронавти - устройства, с които се приготвят за изискванията в отвън земната атмосфера като да вземем за пример безтегловността. Управляват марсоход, употребяват очила за виртуална действителност, изготвят планове за база на Марс, организират симулация на галактическа задача като за последното всеки извършва избрана служба, намирайки се на галактическата станция, в совалката или в наземната станция. Какво още? Строят и изстрелват ракети, поддържат връзка с същински астронавти от НАСА, научават доста за физичните закони на Космоса, както и за хидропониката, да вземем за пример - методът за безпочвено развъждане на растения, създаден от български учени за хората, които обитават в Космоса.   

Не на последно място, децата основават другарства със свои връстници от разнообразни други страни и се учат да работят в екип. Лагерът учи още на дисциплинираност и отговорност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР