Дните между Коледа и Нова година са време за почивка

...
Дните между Коледа и Нова година са време за почивка
Коментари Харесай

7 идеи какво да правим в дните между празниците

Дните сред Коледа и Нова година са време за отмора и разформироване. Но не всеки може да мързелува в продължение на дни и да не знае какво да прави, с изключение на да яде, пие и гледа филми.

Ето няколко забавни събития в София и наоколо, в които може да се включите, с цел да употребявате времето за приятни занимания в страни от работа, готвене и ястие:

Коледно чудо по теснолинейката в Родопите

След двугодишно неявяване дядо Коледа се завръща в теснолинейката за трети път! Това е вълнуващо пътешестване с приказния трен " Родопи " точно на втория ден от Коледа - 26.12.2022 година.

Това и една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света и е превъзходен тип подарък за по-малко от 10 лева в посока и гратис за малчуганите до 7 годинки!

Празничното премеждие ще стартира по традиция от гара Септември на 26.12.2022 година в 08:50 ч. и ще продължи през целия ден на борда на трен „ Родопи ” – до крайната гара Добринище и назад. По време на пътуването гостите ще се срещнат с Дядо Коледа – ще има дарове за дребните и изненади. Вагоните са топли и уютни. Важна детайлност е, че може да се пътува до избрана точка по маршрута или през целия ден до Пирин и назад - не е наложително да се качите от началната гара или да слезете на крайната.

Повече информация за разписанието, цените и билетите може да видите в уеб страницата на БДЖ и на нашия телефон - 0892288220 в делничните дни сред 09:00 и 16:00 часа.



Месечен винил базар в Дома на киното

Гостоприемните домакини от  Дома на киното и Cush Bar канят ценителите на винила да открият хиляди нови и използвани музикални  съкровища. През последните години апетита за вилинови плочи и в България се ускори и в този момент намирането на остарели неща се трансформира в същинско предизвикателство, а тези, които познават тази пристрастеност, са добре пристигнали на месечния винил базар на 27 декември.

Събитието ще протече редом с положително въодушевление и жадност за прелестна музика и освежаваща напитка.



Да посетите Коледния парк на площад " Славейков "

Все още има какво да се прави и види на Коледния парк на площад " Славейков ", който ще резервира празничното въодушевление до края на годината. Тук е най-хубавото от лютата стрийт фууд храна, най-греяното вино, най-красивите крафт аксеоари, най-вкусната бира и най-веселата празнична стратегия. А в случай че ви се хапва бургер, имате богат избор от коледни оферти от къщичките на площада.

Ако и това не ви стига, пробвайте греяния сайдер и ръчните белгийски бонбони - това постоянно са вкусни оферти за още благополучие.

Снимка: Булфото " />

Да покарате кънки навън на " Юнак " или на Ледения парк

Кънките са наложителна част от градския живот през зимата и София има щастието да предложи няколко пързалки тази зима. Най-големият ваучър обаче става на пързалка " Юнак " или на Ледения парк в Княжеската градина, където може да обиколите съвсем целия парк на приспособените ледени алеи. Разбира се, коледното меню и коледната музика ще ви следва на всички места, само че един път в годината е Коледа!

Имайте и на за деня.



Да се качите на Витоша

Може още да няма сняг, само че на Витоша нормално пейзажът е бял, даже, когато в София вали дъжд. Така че една освежаваща разходка до Алеко би била отлично нашарване на програмата. Може да се възползвате от кабинковия въжен превоз или да се качите с рейса. Разбира се, автомобилът ще ви закара и до горе, а по-късно изберете някоя от пътеките до околните поляни и местности. Друг маршрут е в региона над Бояна - откъм Златните мостове, където има огромно многообразие от хижи, пътеки и направления при предпочитание да се разтъпчете повече.



ВОЕВ - филм за живота на Димитър Воев - изключителна прожекция

Ако не сте гледали кино лентата, който споделя за живота и творчеството на Димитър Воев, в този момент е времето да го извършите. Музикант, стихотворец, създател и, един от най-емблематичните представители на ъндърграунд културната вълна в България от края на 80-те, Димитър Воев е огромна персона за времето си.

Воев твори по време на тоталитарния социалистически режим и зараждащия се преход - интервал, белязан от неизбежната цензура и канони в културата и изкуството. Музиката и дълбоките му поетични метафори отразяват устрема към независимост и себеизразяване нацяло едно потомство и не престават да живеят, посредством своята непреходност, и до през днешния ден.

Фабулата на кино лентата наблюдава годините от ранното творчество на Воев, през кулминационната точка в музикалната му група „ Нова Генерация “, до преждевременната му гибел на 27 годишна възраст. Филмът разкрива пластове и прозрения на дълбока психика, посредством малко познати авторски текстове на музиканта, архиви и моменти от персоналния му живот, споделени от най-близките му хора.

Кога : 27 декември 19:15 ч.

Къде :



ОСТАВА | Предновогодишен Концерт

След невероятния и мощно прочувствен концерт на групата в Зала 1 на НДК, във връзка 30 години група " Остава ", момчетата се завръщат на сцената на SOFIA LIVE CLUB, с цел да изпратят годината уместно.

Събитието към този момент е в продажба, на цена от 25лв. В деня на концерта пропуските са 30лв.

За резервации:

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР