Дните, които ще напомнят за реалността преди пандемията, в Гърция

...
Дните, които ще напомнят за реалността преди пандемията, в Гърция
Коментари Харесай

Гърция се връща постепенно към нормалния си ритъм заради туристите

Дните, които ще припомнят за действителността преди пандемията, в Гърция стартират от петък, когато публично стартира туристическият сезон в южната ни съседка, оповестява електронното издание на атинския вестник To Vima, съобщи организация " Фокус ".

По-късно денем министър-председателят Кириакос Мицотакис ще разгласи съответни ограничения, които ще отпаднат или ще влязат в действие в страната. По данни на редакцията се чака работното време на заведенията за хранене да бъде удължено. Очаква се също да бъде отстранено наложителното съблюдаване на разстояние от два метра. Официалният старт на туризма евентуално ще бъде оповестено в четвъртък от съответния министър Харис Теохарис.

Въз основа на държавния проект придвижването от район към район ще бъде либерализирано, ще бъде отстранено и условието за изпращане на SMS-съобщения за излизане навън за категориите действия. След това ще последва и откриването на спортните зали за всички жители.

От петък, 14 май, жителите ще могат да пътуват до островите, само че ще би трябвало да носят със себе си документ за имунизация или негативен резултат от тест за ковид. През първите дни негативните проби ще бъдат сертифицирани в писмена форма, по-късно, в съдействие с Министерството на цифровата политика ще се създаде специфична цифрова платформа. Що се отнася до идването на задгранични туристи, както е известно, те ще влизат в Гърция или с негативен тест, изработен 72 часа по-рано, или със документ за имунизация. Туристите би трябвало да са си сложили и двете дози от имунизацията и да пътуват 14 дни след втората инжекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР