Дни след като украинският президент Зеленски призова Европа да не

...
Дни след като украинският президент Зеленски призова Европа да не
Коментари Харесай

Естония премахна шенгенските визи за руснаци

Дни откакто украинският президент Зеленски прикани Европа да не позволява съветски жители, Естония реши да не издава шенгенски визи. Забраната влиза в действие след седмица и към този момент няма да важи за визи, издадени за други страни, обясни шефът на локалното външно министерство Урмас Рейнсалу. Следващата седмица обаче естонските управляващи имат намерение да обсъдят опцията да забранят на руснаците да влизат в страната с всевъзможни шенгенски визи.

„ Забраната няма да засегне чиновниците на дипломатическите задачи в Естония и членовете на техните фамилии, лицата, извършващи интернационалните транспорти на товари и пасажери, лицата, които имат право на свободно придвижване според правото на Европейски Съюз, лицата, чието влизане в Естония е належащо по филантропични аргументи, както и близки родственици на лица с естонско поданство или позволение за непрекъснато престояване в Естония “, изясни още Рейнсалу.

Министър-председателят на Финландия Сана Марин изрази същото мнение, като сподели по публичната телевизия YLE, че „ не е вярно до момента в който Русия води нападателна и брутална война в Европа, руснаците да могат да живеят естествен живот, да пътуват в Европа, да бъдат туристи. ” Във Финландия обаче публичното мнение е срещу налагането на крайни наказания против съветските туристи.

В същото време немският канцлер Шолц изясни, че " мъчно " си показва всеобща възбрана за издаването на шенгенски визи за руснаци, защото виновност за протичащото се в Украйна не носят руснаците, а управлението на Русия.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР