Дни преди официалното откриване на 53-тото издание на единствения по

...
Дни преди официалното откриване на 53-тото издание на единствения по
Коментари Харесай

Майсторски класове в Стара Загора

Дни преди формалното разкриване на 53-тото издание на единствения по рода си Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора Веселина Кацарова и Калуди Калудов стартират майсторски вокални курсове. Двамата редом ще работят с млади оперни артисти от България, Полша, Германия, Австрия, Румъния, Украйна, Турция, Грузия, Япония, Китай. Майсторският клас на Калуди Калудов стартира на 16 ноември, а на Веселина Кацарова - на 20 ноември.
Заниманията ще се организират в залата на Регионалната библиотека " Захарий Княжески " в Стара Загора. Заключителната церемония на участниците в двата майсторски класа е на 29 ноември от 19 ч. на сцената на Старозагорската опера в акомпанимент на пианистите Деница Петрова и Мирослав Георгиев.
Веселина Кацарова и Калуди Калудов ще показват на 20 ноември от 18 ч. в залата на Република България " Захарий Княжески " своите млади специализанти, а по-късно ще бъде излъчен филмът " Човешкият глас " по сюжет на Миглена Стойчева с режисьор Николай Василев и оператор Недялко Данов. Творбата е отдадена на най-деликатния и идеален музикален инструмент - този, който човек носи вътре в себе си. Разказът за гласа като неповторим подарък се води през орисите и спомените на тримата герои във кино лентата - националната певица Верка Сидерова, оперната прима Дарина Такова и фониатъра доктор Димитър Кехайов.
Зрителите ще имат опция да се срещнат с авторката на сюжета Миглена Стойчева и да чуят любопитни детайлности от работата по лентата - от концепцията до реализацията. Филмът ще бъде субтитриран на британски език и е възложен за лъчение в границите на 53-тото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство от Българска национална телевизия. Входът за публиката е свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР