Дни преди най-голямата нощ на президентския предизборен сезон ново проучване

...
Дни преди най-голямата нощ на президентския предизборен сезон ново проучване
Коментари Харесай

Тръмп води с 5% на Байдън, когото смятат за твърде стар

Дни преди най-голямата нощ на президентския избирателен сезон ново изследване ще провокира паника у Джо Байдън, който изостава от евентуалния си кандидат за Белия дом Доналд Тръмп.


Проучването на записаните гласоподаватели в цялата страна, извършено от " Ню Йорк Таймс " и Сиена Колидж, откри, че в случай че изборите се проведат през днешния ден, 48% биха избрали Тръмп, а 43% - Байдън. Допитването се организира директно преди " супервторника " - когато допълнително от дузина американски щати се организират надпревари за президентска номинация в упражнение, което се чака дефинитивно да постави завършек на предизвикването на останалата съперничка на Тръмп от Републиканската партия Ники Хейли.

Проучването демонстрира, че президентът Байдън се бори, макар многото позитивни стопански индикатори, да убеди елементарните американци, че неговата политика работи за тях.

Само един на всеки четирима съобщи, че страната се движи в вярната посока, а повече от два пъти повече гласоподаватели обявиха, че политиките на Байдън по-скоро са им навредили, в сравнение с помогнали.

Важно е да се означи, че изследването откри намаляване на поддръжката за Байдън измежду някои нормално надеждни гласоподаватели на Демократическата партия, в това число измежду гласоподавателите от други националности.

И до момента в който Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 година са декларирали, че ще го създадат още веднъж - единствено 83 % от гласоподавателите на Байдън през 2020 година са дали обещание да останат с него, а цели 10 % в този момент поддържат Тръмп.

Проучването на Таймс/Сиена отбелязва и трагичен спад в поддръжката за Байдън измежду по-малко образованите цветнокожи гласоподаватели от работническата класа.

Преди четири години Байдън печелеше в тази демографска група с 50%, само че изследването демонстрира, че от този момент разликата по отношение на Тръмп е спаднала до едвам 6%.

Проучването уточни фундаментална смяна в метода, по който гласоподавателите, които поддържаха господин Байдън преди четири години, го виждат в този момент. За 61% той е „ просто прекомерно остарял “, с цел да бъде ефикасен президент. Значителен дял беше още по-притеснен: 19% от гласувалите за господин Байдън през 2020 година и 13 % от тези, които споделиха, че ще го поддържат през ноември, споделиха, че възрастта на 81-годишния президент е проблем, който му пречи да се оправи с работата. Опасенията по отношение на възрастта на господин Байдън засягат генерации, пол, раса и обучение, наблягайки неуспеха на президента да разсее опасенията в личната си партия. 73% от всички регистрирани гласоподаватели споделиха, че той е прекомерно остарял, с цел да бъде ефикасен, а 45% показаха разбиране, че не може да свърши работата.

Ото Абад, 50-годишен, самостоятелен гласоподавател в Скот, щата Луизиана, сподели, че е дал своя вот за господин Байдън през 2020 година, само че възнамерява да обърне поддръжката си към господин Тръмп, в случай че се изправят още веднъж. Сега той се тормози, че господин Байдън не е подготвен за втори мандат. „ Ако той е бил в такава психическа форма, тогава не осъзнавах “, сподели господин Абад. „ Той е стар доста. С изключение на Тръмп, всеки президент наподобява остарява доста по време на президентството си. Той добави: „ Тръмп, едно от дребното неща, които бих споделил положителни за него, е, че наподобява нищо не го тормози. Изглежда, че е в същата умствена форма, в която беше преди 10 години, преди 12 години, преди 15 години. Той е като хлебарка.

Шърмейн Елмор, 44-годишен, собственичка на дребен бизнес в Балтимор, е гласувала за господин Байдън преди четири години. Но тя сподели, че е направила повече пари при господин Тръмп, обвинявайки инфлацията и цените на газа за загубите си по време на администрацията на Байдън. Тя възнамерява да гласоподава за господин Тръмп тази есен.

Проучването измежду 980 регистрирани гласоподаватели е с неточност на извадката от плюс или минус 3,5 пункта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР