Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в комплекс Славейков“

...
Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в комплекс Славейков“
Коментари Харесай

Дневният център за пълнолетни лица вдига още нивото

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в комплекс „ Славейков “ усъвършенства качеството на предлаганите услуги, оповестяват на пресслужбата на Община Бургас.Социалната институция разполага към този момент с още единмодул, състоящ се от три нови пространства, като е обезпечен и кабинет за трудова терапия.

Новата част от центъра ще бъде обзаведена с всичко належащо за провеждането на специфични занимания.

Модулът е построен с финансиране от Фонд „ Социална протекция “ по план „ Подобряване качеството на предлаганите обществени услуги от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – Бургас, ж.к. “Славейков “, бл. 10 “.

Потребителите на Дневния център са 30 пълнолетни лица с интелектуални усложнения, за които реализирането на плана ще обезпечи усъвършенстван достъп до обществени услуги, рехабилитационни и лечебни действия. Това ще спомогне за по-добрата им интеграция в обществото и ще облекчи фамилиите им при полагането на ежедневните грижи.

По данни на РД „ Социално подкрепяне “ на територията на община Бургас през 2020 година са регистрирани 10 247 лица с увреждания. Изпълнението на плана за предложение на профилирани услуги е един от методите, с които Община Бургас извършва обществената си политика за обгрижване на тези нуждаещи се от поддръжка хора.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР