Дневният сън е нееднозначно явление. От една страна, това помага

...
Дневният сън е нееднозначно явление. От една страна, това помага
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако спите цял ден?

Дневният сън е нееднозначно събитие. От една страна, това оказва помощ да се отпуснете и да се презаредите за известно време, а от друга, е по-трудно да заспите през нощта, когато сте спали денем. 
Ако човек стартира постоянно да спи денем, по-добре ще запомни информацията, която е получил сутринта. Ето за какво всички уроци в детската градина се организират заран, или по-скоро времето, отделено за игрите. По време на дневния сън се задейства десният мозък. Той е виновен за прехвърлянето на паметта от краткосрочната към дълготрайната.

Освен това учените са открили, че ежедневният сън денем прави човек по-малко раздразним, по-буден и усъвършенства работата му. При хората двигателните реакции се усъвършенстват, нервите се успокояват. Тези, които спят задоволително денем, имат понижен риск от сърдечни болести. 
Как да спим?
Мнозина отхвърлят да спят през нощта, тъй като се усещат още по-зле след него. Всъщност това се дължи на неправилната дълготрайност на съня. Най-добре е да си поспивате 30 минути следобяд. Ако увеличите това време, в действителност можете да се разсъните доста сънливи и кисели.
Понякога има случаи, когато си коства да увеличите времето до 40-60 минути. Но дневният сън се смята за малко презареждане и отдих, а не за цялостна многочасова отмора.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР