Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: В Норвегия отново призоваха за отказ от ръкостискания

" Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

10:41Двама души бяха простреляни при митинги против рестриктивните мерки в РотердамДемонстранти палиха коли и хвърляха камъни и фойерверки по служителите на реда, които отвръщаха с предупредителни изстрели и водно оръдие по време на митинги нощес в Ротердам против коронавирус рестриктивните мерки, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. Говорител на локалната полиция сподели, че се били създадени предупредителни изстрели, само че и ориентирани изстрели, тъй като обстановката е била " застрашаваща живота " на чиновниците на реда. По думите й двама души са ранени, евентуално от предупредителни изстрели, само че точната причина ще бъде открита от следствието.
 Коронавирусът по света: В Норвегия още веднъж приканиха за отвод от ръкостискания
© Reuters

Заради безредиците са спрени до второ разпореждане влаковете до и от пристанищния град, без да са обезпечени заместващи рейсове за искащите да пътуват.

Демонстрацията, свикана от няколко организации, бе против проектите на държавното управление да вкара здравен документ поради увеличаващия се брой случаи с ковид в Нидерландия. Заради размириците е анулиран плануван за през днешния ден митинг против ограниченията в Амстердам.09:57Починалите от ковид в Германия към този момент са близо 100 хил.Броят на инфектираните с ковид в Германия се е нараснал с 63 924 за миналото денонощие, заяви през днешния ден Институтът " Роберт Кох ", представен от " Ройтерс ". Така досега с вируса са се срещали 5 312 215 души в страната.Починалите с диагноза COVID-19 в Германия за последните 24 часа са 248 и с тях общите смъртни случаи от заболяването стават 98 987.

 Коронавирусът по света: В Норвегия още веднъж приканиха за отвод от ръкостискания
© Reuters
09:53Заради повишаването на броя на случаите на COVID-19 в Норвегия от 26 ноември в страната се вкарва по-строг надзор на граничните пунктове и ще изисква всички да се записват, преди да стъпят на нейна територия, съобщи " Асошиейтед прес ". Всички навършили 16 години, в това число норвежките жители, ще би трябвало да се записват на държавен уеб страница три дни преди влизане в страната. Така те ще получат удостоверение, което ще би трябвало да показват на граничен пункт. В противоположен случай може да не бъдат позволени да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол прикани хората да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с допиране на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия анулира множеството наложени поради ковид ограничавания. Тогавашният здравен министър Бент Хьойе съобщи, че " ръкостисканията ще бъдат разрешени още веднъж ".09:46Австрия към този момент обмисля и санкции за всички без ваксинаФедералният канцлер на Австрия Александър Шаленберг разгласи нощес на конференция, че ще се постановат административни санкции, откакто в Австрия влезе в действие законът за наложителна имунизация против КОВИД, което ще стане най-късно на първи февруари 2022 година. За специалностите в бранша на опазването на здравето е планувана санкция до 3 600 евро или четири седмици отнемане от независимост, а отводът от трета игла ще коства 1450 евро или до четири седмици отнемане от независимост.
 Коронавирусът по света: В Норвегия още веднъж приканиха за отвод от ръкостискания
© Reuters

От понеделник. Локдаунът ще работи най-малко 20 дни.

Според законопроекта на Федерален закон за защитни имунизации против КОВИД се позволяват изключения за бременни и лица с противопоказания по здравословни аргументи. Що се отнася до оздравелите, разпоредба ще дефинира какъв брой време след преболедуването няма да е нужна имунизация.

В плана се акцентира, че имунизацията не трябва да се прави по насила. Все още не е обяснен въпросът от какъв брой години хората ще са задължени да се ваксинират, дали законът ще е в действие единствено за австрийските жители или за всички, които се намират в Австрия, защото това ще засегне туризма.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР