Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Три четвърти от французите са ваксинирани

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:58 " Египетски здравен паспорт " заменя имунизационния сертификатЕгипет вкарва мобилно приложение " Египетски здравен паспорт ", заяви Държавната осведомителна работа. Апликацията е електронен сурогат на имунизационните документи за COVID-19 с QR код, само че хората могат да употребяват хартиените документи, в случай че се затрудняват да я смъкват. Приложението удостоверява имунизационния статус посредством три цвята - червен за неимунизираните, зелен за имунизираните и жълт за тези с недовършен цикъл на имунизация, написа Българска телеграфна агенция.

Електронният здравен паспорт може да се употребява на всяко летище по света, прецизира в. " Ал Ахрам ", базирайки се на Министерството на здравеопазването на Египет. Мобилният програмен продукт е наличен както за операционната система " Андроид ", по този начин и за тази, употребена от айфоните. Свалянето му е гратис, само че за основаване на профил се заплащат 100 египетски лири (около 10.70 лева), а за прибавяне на здравен документ за пътешестване в чужбина - 150 лири (около 16 лева).

Северноафриканската страна вкара наложителна имунизация за държавната администрация и за всички преподаватели, чиновници, студенти и възпитаници над 18 години в учебните заведения и университетите. От 15 ноември неимунизираните държавни чиновници няма да имат достъп до работните си места, в случай че не показват негативен писиар тест на всеки 15 дни. От 1 декември неимунизираните няма да имат право на достъп в държавните институции.

Около 25 млн. души са ваксинирани досега, като тази седмица в акцията бяха включени и младежите сред 15 и 18 години.08:54Три четвърти от французите са ваксинираниФранция е ваксинирала изцяло против ковид три четвърти от популацията си, сочат публикуваните през днешния ден формалните данни, съобщи ДПА. Въпреки огромния брой хора, минали през цялостния имунизационен цикъл, към момента има безпокойствие за по-възрастните и уязвими групи от популацията, при които има най-голяма възможност от затруднения, ако се заразят с ковид.

" Важно е колкото се може повече хора над 65 години да се възползват от предлагането за подсилваща доза ваксина ", сподели през днешния ден държавният представител Габриел Атал и означи, че инфекциите се усилват.
След края на есенната почивка за учениците идната седмица, условието за носене на маски ще се вкара още веднъж в началните учебни заведения в 39 департамента.

Броят на инфекциите на седмична база във Франция още веднъж доближи 60 на 100 хиляди души. Бавно се покачва и броят на пациентите с ковид, които се нуждаят от болнично лекуване.08:42Кметът Лос Анджелис, участник в COP26, е заразенКметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети, който е на посещаване в Шотландия за присъединяване в конференцията за климата на Организация на обединените нации, даде позитивен тест за COVID-19, заяви кабинетът му в формалния профил на кмета в Туитър, съобщи " Асошиейтед прес ". " Той се усеща добре и се е изолирал в хотелската си стая. Напълно имунизиран е ", се показва в обявата в обществената мрежа.

В туита не се прецизира къде се намира хотелът, в който се е изобирал Гарсети, само че негов представител удостовери, че кметът е в Глазгоу.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР