Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Гвардейци на папата напуснаха заради отказ да се ваксинират

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:05Валидността на имунизационния пропуск в Израел е ограниченаЗеленият пропуск, който дава опция за достъп до публичния живот в Израел, ще бъде годен единствено до шест месеца след слагането на втората доза ваксина, след което ще е належащо слагане на трета доза. Промяната, която влезе в действие в неделя, цели да ускори скоростта на слагане на бустерна доза от имунизацията против COVID-19, оповестява Българска телеграфна агенция.

Дори хората, които са дали позитивен резултат на тест за ковид, най-късно шест месеца по-късно би трябвало да се имунизират.

Всички израелски жители над 3 години би трябвало да потвърдят, че са имунизирани, възстановили са се от COVID-19 или имат негативен тест, в случай че желаят до посещават културни събития, спортни зали, музеи, заведения за хранене, университети или конференции.

По публична информация към 61% от близо 9.4-милионното население на Израел са получили по две дози ваксина, а към 37% - по три. Трета доза се слага, в случай че от втората са минали най-малко пет месеца. В края на юли Израел стана първата страна в света, която стартира да слага трета доза.

Асоциацията на израелските учители разкритикува новите разпореждания, защото те не разрешават на преподавателите, които не са имунизирани и тествани, да влизат в час, в това число при отдалечено образование.08:45Швейцарски гвардейци напуснаха папата, отказали ваксиниранеТрима папски швейцарски гвардейци, които отказали да се имунизират против COVID-19 според с разпореждането на Светия трон, непринудено са напуснали частта, с цел да се върнат в Швейцария, е споделил източник от швейцарската армия, представен от " Асошиейтед прес ".

Лейтенант Урс Брайтенмозер е заяви, че от гвардейците е било поискано да се имунизират, " с цел да предпазят здравето си и това на другите, с които влизат в контакт като част от своята работа ". Трима други краткотрайно са отстранени от работа, до момента в който чакат да бъдат имунизирани.

Основната задача на швейцарските гвардейци е да охраняват папата. Те участват на папските церемонии и стоят на другите входове на Ватикана. По време на пандемията те носят защитни хирургически маски.
Папа Франциск, който се имунизира против COVID-19, неведнъж е подчертавал алтруистичната и здравна стойност на имунизацията по време на пандемията.

Всички, които влизат в папската страна, би трябвало да бъдат имунизирани или да разполагат със неотдавнашен негативен тест. Това се отнася и до туристите, които желаят да видят съкровищата на Ватикана. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР