Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за

...
Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Решението на Нидерландия за Шенген е еднозначна висока оценка за работата на България

" Днешното решение на държавното управление на Нидерландия да поддържа България за участие в Шенген е еднопосочна висока оценка за работата на България ", написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков.

„ От години ревниво Хага настояваше България да вземе съответни ограничения за господство на правото. Днес виждаме, че дейностите на държавното управление и Народното събрание ни са възвърнали доверието в България “, се показва още в обявата.

" Поздравления за триумфа на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и за всички, които с екипна работа способстваха за това. Благодаря на Марк Рюте, че повярва в силата на нашата политическа воля ", написа още Кирил Петков.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство, съобщи Ройтерс.

Решението е показано от министъра на правораздаването Ерик ван дер Бург пред Камарата на представителите на нидерландския парламент.

Така след 12 години Нидерландия към този момент няма да е спънка за отварянето на вътрешните граници на Европейски Съюз за България.

Ван дер Бург декларира, че под управлението на Европейска комисия е осъществена инспекция в България, която не е разкрила дефекти в системата на граничната сигурност.

" Вече установихме, че България е приложила промени за господство на закона по резистентен метод ", споделя още той в писмото си, " и можем да създадем извода, че България извършва условията за влизане в Шенген и може да се причисли към Шенгенската зона ".

Новината пристигна единствено няколко часа, откакто българският министър председател разгласи, че чака смяна в досегашната позиция на страната.

" Очакваме положителни вести от Нидерландия. Днес е имало съвещание на тяхното държавно управление. Решението ще бъде импортирано в Народното събрание на Нидерландия ", съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти Брюксел.

Денков напомни, че крайното решение, за повдигане на ветото би трябвало да пристигна от Народното събрание на Нидерландия, а това ще стане идната седмица.

Преговорите с Авсртия не престават.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР