Днешният състезателен ден на Откритото първенство на Австралия бе белязан

...
Днешният състезателен ден на Откритото първенство на Австралия бе белязан
Коментари Харесай

Макдоналд след успеха: Щастлив съм, че победих Надал; знаех, че имам качествата за това

Днешният спортен ден на Откритото състезание на Австралия бе белязан от отпадането на миналогодишния първенец и топ подложен в схемата Рафаел Надал, който в хода на дуела си от втори кръг против Макензи Макдоналд получи травма в региона на лявото бедро и в последна сметка отстъпи в поредни сетове. Американският тенисист надиграваше именития си конкурент в първия сет и половина, след което обаче Матадора изпита мощен дискомфорт, който му попречи да бъде конкурентоспособен в оставащото време от срещата. Въпреки този процес на събитията за испанеца, то след края на дуела международният №65 не скри насладата от успеха си и показа следното в изявлението на корта:

" Много съм благополучен от метода, по който стартирах дуела. Мисля, че играех чудесно, сервисът ми бе на високо равнище, на посрещане също се представях ужасно. Беше мъчно да остана концентриран върху мача, имайки поради случилото се, само че се веселя, че открих метод да го реализира.

Рафа е необикновен първенец. Той в никакъв случай не се отхвърля, без значение от събитията. Да затвориш срещата против тенисист като него, постоянно е тежка задача. Опитвах се да остана фокусиран върху това, което аз върша, но протичащото се с него ненапълно ме извади от темп. Все отново съм удовлетворен, че не разреших това да повлияе на концентрацията ми и в последна сметка продължих напред. 

Смятам, че разполагам с нужните качества да го победя. Представянето ми беше извънредно солидно, удрях топката доста мощно. Последния път, когато играхме един против различен, той ме разгроми на Ролан Гарос. На клей е доста мъчно да го победиш, само че тук знаех, че имам шансове. Щастлив съм, че получих тази опция и се поздравих с успеха ", приключи Макдоналд.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР