Днешният протест пред Президенството на #ГАZwithmе се отменя.Във Facebook групата

...
Днешният протест пред Президенството на #ГАZwithmе се отменя.Във Facebook групата
Коментари Харесай

#ГАZwithmе отмениха протеста си в четвъртък

Днешният митинг пред Президенството на #ГАZwithmе се анулира.

Във Фейсбук групата на уредниците се оповестява следното:

"Решихме, че заради разнообразни фактори – от организационни до чисто метеорологични – най-хубавият метод да съхраним силата от през вчерашния ден е да организираме идващия митинг за сряда – 17 август 2022 година, от 19:00 ч. още веднъж на Фонтана пред (п)реZидентството "

До тогава обаче от #ГАZwithmе упорстват, че няма да спрат да търсят отговори на въпросите си, които са задали на президента Румен Радев, и на служебния кабинет на Гълъб Донев.

"И ще опитаме да организираме цивилен надзор върху служебното държавно управление всяка сряда до края на мандата му. Не можем да позволим президент, определен с исторически рекордна ниска интензивност, да направи противоположен завой за развиването на България. Не можем да позволим служебно държавно управление да слага на карта държавната ни самостоятелност, принадлежността ни към Европейски Съюз и НАТО, да връща политиката на обязаност на страната с обръчи от компании. Слушахме доста за партийни „ червени линии “ последните месеци. Гражданските червени линии към този момент личат – измежду тях са: никакви нови контракти с Газпром и никакво изгонване от България към Русия на съветски жители, оповестили се срещу войната в Украйна…

Всяка сряда ще продължим да настояваме за отговори на нашите досегашни 7 въпроса и за съответни решения. Всяка сряда ще задаваме и нови въпроси и ще следим да не се взимат решения, прекъсващи демократичните процеси в страната. Призоваваме съидейниците, подготвени действително да оказват помощ – отвън вербалната си експанзия и рецензии към логистиката в и отвън фейсбук – да ни пишат и да се включат в гражданския надзор ".

Все отново уредниците призоват тези, които имат опция, да поддържат самодейността на Групово дело „ БОЕЦ “ и се причислят към митинга им в петък, от 16:00 ч., пред Министерството на енергетиката.

Вчера от #ГАZwithmе оповестиха, че ще се опитат да принудят служебният енергиен министър да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви контракти за доставката на съветски газ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР