Днешният полет бе на същата тази ракета, която Русия пребоядиса

...
Днешният полет бе на същата тази ракета, която Русия пребоядиса
Коментари Харесай

УСПЕХ: Руска ракета Союз-2.1а изведе в космоса 38 спътника на 18 държави!

Днешният полет бе на същата тази ракета, която Русия пребоядиса в чест на 60-годишнината от полета на Юрий Гагарин, която ще отбележим идващия месец. 

Ето в кои страни бяха издигнати спътниците, изстреляни в хода на задачата: Русия, Южна Корея, Япония, Саудитска Арабия, Канада, Англия, Тайланд, Испания, Унгария, ОАЕ, Италия, Нидерландия, Германия, Словакия, Аржентина, Израел, Бразилия и Тунис.

Днешното изстрелване бе четвърто за Русия през 2021 година, като страната към този момент е на трето място след Съединени американски щати с 11 галактически полета и Китай със 7 полета. Следващият полет е плануван за 25-ти март, когато ракета “Союз ” ще би трябвало да изведе 36 спътника от интернет групировката “УанУеб ” на Англия – това ще е и дебютното изстрелване за годината от новия съветски космодрум Восточний. 

А на 9-ти април ракета “Союз-2.1а ” ще излети от Байконур и ще изведе в космоса пилотирания транспортен съд “Союз МС-18 ” с космонавтите Олег Новицкий, Пьотр Дубров и американския астронавт Марк Ванде Хай. 

За спомагателна информация: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР