Днешният първи април е като всички останали 365 дни в

...
Днешният първи април е като всички останали 365 дни в
Коментари Харесай

Нацията ни си обича хумористичните вестници

„ Днешният първи април е като всички останали 365 дни в годината – нас ни лъжат, ние имаме вяра “, заяви  шефът на „ Стършел “ 00Д  Румен Белчев.

За разликата между  шегата и лъжата, лъжата като спорт, и простимо ли е да се лъже, той разяснява, че когато става въпрос за спорт, ние се радваме на високите спортни достижения на нацията. Когато обаче лъжем някого, че сме доста добре, че преуспяваме и че от автомагистралата остава малко, с цел да стигне напълно докрая, се гордеем с достиженията.

„ Когато обаче ни лъжат, че ваксини има, че да се заринем, че в лечебните заведения има празни места и и всичко цъфти и връзва, тогава може и да не извиним – да не бъдем положителни. Защото, както споделя храбрият боец Швейк, в случай че всички хора са си мислели положителното, към този момент да са се изпотрепали един различен “.

Чувството за комизъм по света се трансформира, само че ние можем единствено да се гордеем като нация. По света хумористичните издания умират едно след друго, а нашата нация си обича хумористичните вестници.

 „ Ние сме единствената страна, с изключение на Франция, която има две сатирични издания. Във всички някогашни соцстрани сатиричните издания си отидоха “.

Белчев обаче се въздържа да похвали издателите – „ Хората, щом желаят нещо, си го търсят “.

По думите на Белчев, новото време е родило поредност от Ковид-вицове. „ Когато си мислехме, че изключителното състояние ще продължи единствено един месец, се роди вицът, че в случай че изключителното състояние продължи и фризьорските салони останат затворени повече от месец, по улиците ще срещаме доста по-страшни неща от Ковида. “

Чуйте повече от звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР